Kraay weet meer van transferklapper Heerenveen: 'Hij zei: dit is blitztransfer'

Kraay weet meer van transferklapper Heerenveen: 'Hij zei: dit is blitztransfer'

28-01-2023 19:37
15

Technisch manager Ferry de Haan heeft in gesprek met Hans Kraay junior bevestigd dat Amin Sarr op het punt staat om sc Heerenveen te verlaten. De Zweed kan een toptransfer maken naar Olympique Lyon, dat zo'n twaalf of dertien miljoen euro wil betalen.

Enkele uren voor het competitieduel tussen Heerenveen en Vitesse kwam het nieuws over Sarr naar buiten. De spits staat wel gewoon in de basis in het Abe Lenstra Stadion. "Ik liep Ferry de Haan net niet geheel per ongeluk tegen het lijf", vertelt Kraay voor de camera van ESPN.

"Ik vroeg wat de stand van zaken was. Hij zei: nou, dit is echt een blitztransfer, want twee dagen geleden hadden we hier nog niets van vernomen. Het is nu in een enorme stroomversnelling gekomen. We zijn druk bezig." Vervolgens laat Kraay ook nog kort zijn licht schijnen over de aanstaande move. "Twaalf of dertien miljoen is wel veel geld voor iemand die niet veel goals maakt..."

De Haan sluit niet uit dat de transfer tijdens Heerenveen-Vitesse al bezegeld kan worden. Sarr kan dan de derde duurste uitgaande transfer ooit worden van Heerenveen. Alleen Miralem Sulejmani (16,25 miljoen) en Afonso Alves (17 miljoen) leverden nog meer op.