RKC boekt zakelijke overwinning en zet FC Emmen weer met beide benen op de grond

28-01-2023 20:38
27

RKC Waalwijk heeft FC Emmen weer met beide benen op de grond gezet. De ploeg uit Drenthe won midweeks nog verrassend van PSV, maar op bezoek in Waalwijk was RKC met tien man te sterk. Het werd 2-0.

Waar RKC in de midweekse Eredivisie-speelronde gelijkspeelde tegen stuntploeg Sparta, wist FC Emmen PSV in eigen huis te kloppen. In het Mandemakers Stadion liep Emmen echter al snel tegen een mentale tik aan. RKC-captain Michiel Kramer maakte al na drie minuten de 1-0, met een fraaie bal achter het standbeen. Kramer vierde zijn goal met een bijzonder dansje.

Daarna denderde RKC door. De thuisploeg bleef dominant en verdubbelde na 28 minuten zelfs de marge, door een goal van Julian Lelieveld. Er stond dus een 2-0 stand op het scorebord bij rust en er leek geen vuiltje aan de lucht voor RKC.

Dat veranderde in de tweede helft echter. Na een VAR-ingreep moest Iliass Bel Hassani het veld met rood verlaten. Hij plantte zijn noppen onbedoeld even in het been van een tegenstander. De wedstrijd kantelde daardoor: Emmen zocht de aanval en werd een aantal momenten gevaarlijk. Toch wisten de Waalwijkers de boel dicht te houden.

Zodoende eindigde het duel in 2-0. RKC staat daardoor stevig tiende op de ranglijst. Emmen blijft voorlopig op de veilige vijftiende plek staan, al komen alle ploegen in de degradatiezone nog in actie dit weekend.