Degradatiezorgen verdwijnen in Arnhem: Vitesse zegeviert bij rentree Pröpper

28-01-2023 21:52
66

Vitesse neemt afstand van de onderste regionen van de Eredivisie. Na het gelijke spel tegen FC Twente eerder deze week, doet de ploeg van Phillip Cocu in Friesland goede zaken gedaan, door met 1-3 van sc Heerenveen te winnen.

Voor aanvang van het duel ging het vooral over Amin Sarr, die hard op weg is Heerenveen voor een miljoenenbedrag te verruilen voor Olympique Lyon. Bij Vitesse keerde Kjell Scherpen na een schorsing terug onder de lat, terwijl diens collega-doelman Andries Noppert ontbrak wegens een blessure. Na iets meer dan twintig minuten brak Pelle van Amersfoort de ban namens de thuisploeg.

Het teruggekeerde jeugdproduct liet Scherpen met een knappe uithaal kansloos. Lang kon Heerenveen niet genieten van de voorsprong. Tien minuten na de openingstreffer bracht Bartosz Bialek de Arnhemmers langszij. Nog voor rust kantelde Vitesse het duel volledig: Gabriel Vidovic passeerde Scherpen op aangeven van Kacper Kozlowski.

Heerenveen kwam na rust beroerd uit de kleedkamer. In minuut 47 incasseerde Xavier Mous de derde treffer. Dit keer was Million Manhoef, na een uitstekende combinatie over rechts, de gevierde man. In het restant van de tweede helft vergat Vitesse verder uit te lopen. Na 75 minuten spelen een bijzonder moment: Davy Pröpper, die deze week zijn handtekening onder een contract tot medio 2024 zette, maakte zijn rentree in het profvoetbal. Ondanks een hoop mogelijkheden voor Vitesse in de slotfase, bleef het bij 1-3.

De ploeg van Kees van Wonderen had een off-day en blijft op de achtste plaats in de Eredivisie staan. Vitesse stond slechts drie punten boven de degradatiestreep, maar staat na zaterdagavond met negentien punten op de veertiende plek. Bijzonder detail: de nummers elf tot en met veertien, Go Ahead Eagles, Fortuna Sittard, Excelsior en Vitesse, hebben allen negentien punten.