NEC komt niet van vloek der remises af: Sparta pakt onterecht punt in Goffert

28-01-2023 22:00
43

Sparta speelde een erg matige wedstrijd op bezoek bij NEC, maar toch hebben de Spangenaren een punt uit het vuur gesleept. Het werd in Nijmegen compleet tegen de verhouding in 1-1. Voor NEC betekent het alweer het elfde gelijkspel van het seizoen.

Sparta kreeg via Tobias Lauritsen nog een grote kans na vijf minuten spelen, maar in de rest van de wedstrijd voerde NEC de boventoon. Het duurde alleen even voordat de thuisploeg ook tot echte kansen kwam. Ondertussen moest Sparta vlak voor rust het complete hart van zijn verdediging vervangen. Adil Auassar en Bart Vriends konden de wedstrijd allebei niet uitspelen wegens blessureleed.

Daardoor werd NEC nog wat sterker. De ploeg van Rogier Meijer nam het doel van Nick Olij een aantal keer goed onder vuur, maar de bal ging er op soms miraculeuze wijze niet in. Toen gebeurde iets wat niemand verwachtte: Sparta maakte uit het niets de openingstreffer. Uit een corner wist Arno Verschueren de bal achter Jasper Cillessen te koppen.

De goal gaf Sparta niet de boost die het zo hard nodig had, want NEC bleef dominant en gevaarlijk. Tien minuten voor tijd gebeurde het onvermijdelijke voor Sparta: invaller Pedro Marques maakte op geweldige wijze de 1-1. NEC ging daarna met de steun van het publiek op zoek naar meer, maar de bezoekers wisten toch een punt uit het vuur te slepen.

Daardoor speelt NEC al voor de elfde keer dit seizoen gelijk. De ploeg bezet nu de negende plek in de Eredivisie. Sparta verzuimt juist om voor minimaal een dag over Ajax heen te gaan op de ranglijst. De Rotterdammers blijven nu zesde staan.