De Haan bevestigt: Sarr levert Heerenveen groot geld op, terwijl Van Ewijk blijft

De Haan bevestigt: Sarr levert Heerenveen groot geld op, terwijl Van Ewijk blijft

28 januari - 22:17 Laatste update: 29 januari - 13:30
30

Technisch manager Ferry de Haan heeft een aantal grote transferupdates gegeven bij sc Heerenveen. De Friezen hebben een akkoord met Olympique Lyon over de miljoenentransfer van Amin Sarr. Sydney van Hooijdonk blijft daardoor nu zo goed als zeker in Heerenveen, terwijl Milan van Ewijk ook niet gaat vertrekken.

Eerder op zaterdag kwam naar buiten dat Heerenveen tussen de twaalf en dertien miljoen euro gaat ontvangen voor Sarr. De Zweed speelde enkele uren later gewoon nog mee tegen Vitesse, maar de transfer is nu zo goed als rond. "Wij zijn er als clubs eigenlijk uit", vertelt De Haan bij ESPN. "Het moet nu nog op papier komen. Het zal ook bij hem liggen, maar volgens mij gaat dat wel goedkomen."

De Haan bevestigt dat Heerenveen een grote transfersom krijgt voor Sarr. "We komen inderdaad goed in de buurt bij de 12,5 miljoen, dat klopt. Van wat ik begreep is Sarr ook zo goed als rond met Lyon, maar daar weet ik de details natuurlijk niet van. Maar als je als Heerenveen zulke bedragen krijgt, is dat lastig om te laten lopen. Eigenlijk hoorden we donderdag pas van de interesse van Lyon. We zijn nu druk bezig met een vervanger. We hadden wat namen op een lijstje staan, maar die gaan niet allemaal wachten op Heerenveen."

Bas Dost was afgelopen zomer in beeld bij Heerenveen, maar nu niet. "Nee, dat is niet waar we nu over praten", zegt De Haan, die verwacht dat de door Vitesse begeerde Van Hooijdonk wel gewoon blijft. "Het ging bij Sydney ook om het perspectief en ik denk dat hij dat nu ook wel ziet."

Van Ewijk
Van Ewijk werd deze transferwindow ook stevig gelinkt aan een transfer. Fulham en Sporting Portugal waren geïnteresseerd, maar volgens De Haan gaat de rechtsback nergens heen. "Of de deur dicht is? Wat ons betreft zeker. Of er interesse is geweest? Nee, niets concreet. Alle geruchten zijn voorbijgekomen. Ik heb er met Milan en zijn agenten contact over gehad, maar er is niets concreet geweest."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie