Ten Hag ziet geduldig United verder bekeren na schitterende goals van Casemiro

28-01-2023 22:53
15

Het duurde even voordat Manchester United op stoom kwam, maar The Red Devils hebben zonder al te veel problemen afgerekend met Reading FC in de FA Cup. Op Old Trafford werd het 3-1 voor de ploeg van Erik ten Hag, die nu doorgaat naar de achtste finales.

Ten Hag koos ervoor om veel van zijn sterkhouders gewoon op te stellen in het bekerduel met de Championship-club. Ook Wout Weghorst mocht aan de aftrap verschijnen. United wist direct wat het te doen stond: Reading zakte in, dus de thuisploeg maakte het spel en zocht naar kansen. Mogelijkheden waren er in de eerste helft genoeg, maar gescoord werd er nog niet door United.

De nummer vier van de Premier League raakte echter niet in de war en bleef geduldig zoeken naar de voorsprong. Die kwam er uiteindelijk na 54 minuten spelen: Casemiro stiftte de bal mooi in het doel van Reading, na een dieptebal van landgenoot Antony. Nog geen vijf minuten later was het weer raak en opnieuw was Casemiro de gevierde man. Met een directe poging van afstand trof hij tot zijn eigen verbazing wederom doel.

Daarna ging het hard. Reading moest snel na de goal verder met tien man, doordat cultheld Andy Carroll tegen een rode kaart aanliep. Weer een minuut later viel de beslissende 3-0, die gemaakt werd door Fred. Reading maakte een ruim kwartier voor tijd wel nog een eretreffer. Daardoor eindigde het FA Cup-duel in 3-1.

Door de overwinning bekert United verder. Ten Hag en co. mogen zich gaan melden in de achtste finale. Reading moet zich gaan focussen op de competitie, waar het meedraait in het onderste deel van de middenmoot.