Sarr neemt afscheid na blikstemtransfer: 'Het waren hectische dagen'

Sarr neemt afscheid na blikstemtransfer: 'Het waren hectische dagen'

28 januari - 23:10 Laatste update: 29 januari - 13:33
52

Amin Sarr heeft al afscheid genomen van sc Heerenveen. De 21-jarige aanvaller reageerde na afloop van het duel met Vitesse (1-3) op zijn naderende miljoenentransfer naar Olympique Lyon.

Technisch directeur Ferry de Haan bevestigde direct na de wedstrijd dat Heerenveen en Lyon eruit zijn. Sarr gaat voor ruim tien miljoen euro de overstap naar Frankrijk maken. "Ik wil iedereen bedanken die er het voorbije jaar voor me is geweest", laat de Zweed optekenen door de Leeuwarder Courant. Heerenveen nam Sarr in januari 2022 voor 2,3 miljoen euro over van Malmö FF.

"Ik heb me altijd gelukkig gevoeld bij sc Heerenveen. Ik heb hier vrienden en herinneringen voor het leven gemaakt. Deze club blijft voor mij altijd speciaal." Afgelopen donderdag meldde Lyon zich pas in Friesland, waardoor de transfer in sneltreinvaart tot stand is gekomen. "Het waren een paar heel hectische dagen, met veel telefoontjes. Maar het verhaal van Lyon klonk goed. Ik ken die club al sinds mijn kinderjaren. Lyon is een van de grootste clubs in Frankrijk, die erom bekendstaat dat ze jonge spelers ontwikkelen. Ik ben ervan overtuigd dat ik de goede stap ga maken."

De Haan benadrukte dat Heerenveen verder geen uitgaande transfers meer hoopt te doen. Sydney van Hooijdonk en Milan van Ewijk, die gelinkt werden aan een vertrek, blijven naar alle waarschijnlijkheid in Friesland.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie