Ten Hag laat zich uit over Ajax-situatie: 'Ik vind het heel vervelend, hoort niet'

Ten Hag laat zich uit over Ajax-situatie: 'Ik vind het heel vervelend, hoort niet'

28 januari - 23:54 Laatste update: 23:57
32

Erik ten Hag baalt van de huidige gang van zaken bij Ajax. De Manchester United-manager, die de Amsterdamse club afgelopen zomer na een dienstverband van 4,5 jaar verliet, heeft geen contact met Alfred Schreuder gehad.

Het verhaal is bekend: Ajax zette Schreuder na de wedstrijd tegen FC Volendam (1-1) op straat. Het was de zevende competitiewedstrijd op rij die de Amsterdammers niet wisten te winnen. "Ik heb daar 4,5 jaar gewerkt, op een hele goede manier. Ik vind het heel vervelend dat dit gebeurt", zegt Ten Hag na de met 3-1 gewonnen FA Cup-duel met Reading tegen Ziggo Sport. 

"Zeker voor de spelers, het zijn goede spelers. Dit hoort niet bij Ajax, je hoopt niet dat dit uiteindelijk de uitkomst is", aldus de manager, die benadrukt geen contact met Schreuder te hebben gehad na diens ontslag. 

Wout Weghorst
Ten Hag ging ook in op de wedstrijd van United. Weghorst startte voor de vierde keer op rij in de punt van de aanval. "Hij speelde uitstekend. Hij doet wat hij moet doen. Sleuren, trekken, in scoringspositie komen, van de week heeft hij ook gescoord. Hij laat de anderen ook beter voetballen, hij is slim en een goed aanspeelpunt. Zijn cv zegt genoeg. Overal waar hij geweest is, heeft hij geleverd, heeft hij gescoord."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie