Pröpper: 'Hoef me ook niet helemaal comfortabel te voelen in deze wereld'

Pröpper: 'Hoef me ook niet helemaal comfortabel te voelen in deze wereld'

29-01-2023 08:36
40

Davy Pröpper luisterde zijn rentree als profvoetballer zaterdag op met een zege van Vitesse op sc Heerenveen. De 31-jarige middenvelder viel in het Abe Lenstra Stadion na 66 minuten in en dat smaakt naar meer voor hem.

Pröpper speelde zijn eerste wedstrijd sinds november 2021, toen hij nog voor PSV uitkwam. Daarna besloot hij een sabbatical in te lassen. "Je bent gewoon zolang met voetbal bezig, vanaf je twaalfde zit je in de opleiding en volg je een leven - in potentie - als voetballer. Dat begon mij op een gegeven moment te storen", legt de zeventienvoudig international uit bij ESPN.

Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en Pröpper tekende deze week een contract tot medio 2024 bij jeugdliefde Vitesse. "In dat jaar kwam het gevoel dat ik weer wilde voetballen, alleen op welk niveau was ik nog niet over uit. En toen kwam het bericht van de trainer (Phillip Cocu, red.). Na de winterstop kon ik weer mee trainen."

De geboren Arnhemmer beseft dat de voetbalwereld niet veel veranderd is ten opzichte van een jaar geleden. "Ik hoef me ook niet helemaal comfortabel te voelen in deze wereld, als het plezier in het voetbal maar de boventoon voert. Dan is het goed."

Dat was zaterdag het geval in Heerenveen. "Het is alsof ik net weer begin. Het voelt goed. Ik train nu acht weken mee en word steeds fitter. Het plezier is terug."