Hilgers weet van interesse: 'Twee dagen na duel met Ajax hadden ze al gebeld'

Hilgers weet van interesse: 'Twee dagen na duel met Ajax hadden ze al gebeld'

29-01-2023 09:14 Laatste update: 13:40
101

Met zijn goede prestaties bij FC Twente heeft Mees Hilgers de interesse gewekt van Feyenoord, maar zondag wil hij de Rotterdammers de voet dwars zetten in de titelstrijd. De 21-jarige verdediger kijkt uit naar de Eredivisie-topper in De Grolsch Veste.

Hilgers wil 'knallen'. "Thuis zijn we echt sterk. Vorig seizoen heeft Feyenoord het heel moeilijk met ons gehad en eerder dit seizoen eigenlijk ook, alleen hadden we pech met een rode kaart (2-0). Ik denk dat ze goed voor de dag moeten komen om een resultaat te pakken in ons huis", zegt hij tegen De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

Hilgers erkent dat hij momenteel met vertrouwen speelt bij de Tukkers. Daardoor durft hij meer risico te nemen. "Dan kap je eerder een tegenstander uit of doe je een Zidane. In de jeugd heb ik dat ook regelmatig gedaan. Nu zeggen mijn ploeggenoten: 'We wisten niet dat je dat kon, Mees.' Ik heb geantwoord: De speciale dingen bewaar ik voor de wedstrijden, op training doe ik het met die acties rustig aan."

Dat naast Feyenoord ook Ajax met hem in verband wordt gebracht, verraste hem niet. Hilgers onthult dat hij al langer op de hoogte was van de Amsterdamse interesse. "Twee dagen na de wedstrijd tegen Ajax hadden ze al gebeld."

Hilgers gaf al aan dat hij een transfer naar een topclub ziet zitten, maar dat FC Twente het laatste woord heeft. Daar legt hij zich zonder morren bij neer. "Het is wel mooi om te horen dat ze interesse hebben. Maar zolang er niet ergens een handtekening wordt gezet, kun je je druk maken wat je wil, maar dat heeft geen zin. Het is wel een stempel dat je goed bezig bent. Dat is mooi."