Douvikas lacht, Pavlidis baalt: 'Bizar. Of ik vannacht kan slapen? Onmogelijk'

Douvikas lacht, Pavlidis baalt: 'Bizar. Of ik vannacht kan slapen? Onmogelijk'

29-01-2023 09:47
28

Vangelis Pavlidis en Tasos Douvikas waren zaterdag de hoofdrolspelers tijdens het spectaculaire 5-5 gelijkspel tussen AZ en FC Utrecht. De Griekse spitsen noteerden beide een hattrick en kunnen dat zelf amper bevatten.

Douvikas, die ook nog twee assists gaf, verscheen met een lach voor de camera. "Deze wedstrijd was een grote rondo", zegt hij bij de NOS. "Het was idioot. Of dit mijn beste wedstrijd in het shirt van FC Utrecht was? Ik denk het wel. Drie goals en twee assists. En nog een moment waarvan ik dacht dat het een goal was. Ja, ik denk het wel. Het was een geweldige wedstrijd, alleen had ik graag willen winnen."

Douvikas is met tien treffers de nieuwe topscorer van de Eredivisie. Pavlidis volgt hem op de voet met negen goals, maar hij baalt vooral van het mislopen van de koppositie. "Mijn gevoel na deze wedstrijd? Niet goed", stelt de AZ'er. "Het team is het belangrijkste. Voor ons was dit een zware dag, we laten twee punten liggen. En elk punt telt. Het was een idiote wedstrijd." 

"Het is bizar dat we de drie punten niet pakken na die 5-4. Het is gewoon bizar. Of ik vannacht kan slapen? Nee, onmogelijk", besluit Pavlidis, die met de Alkmaarders nu één punt minder heeft dan Feyenoord. De Rotterdammers spelen zondagmiddag de topper tegen FC Twente.