Roep om terugkeer Overmars bij Ajax: 'Ik vind dat het te snel is gegaan'

Roep om terugkeer Overmars bij Ajax: 'Ik vind dat het te snel is gegaan'

29-01-2023 11:32 Laatste update: 13:44
342

Marc Overmars moet terug kunnen keren bij Ajax. Dat vertelde oud-Ajacied Keje Molenaar zondag bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. Overmars vertrok een jaar geleden bij Ajax wegens grensoverschrijdend gedrag.

Het inmiddels stuurloze Ajax heeft behoefte aan een nieuwe technisch directeur en Molenaar vindt dat Overmars terug moet kunnen keren. Hij moest vertrekken omdat hij grensoverschrijdende berichten en dickpics naar vrouwen stuurde. "In mijn optiek kan hij nog wel terugkeren. Er is een onderzoek gestart, maar of dat er onderzoek er echt is geweest weten we niet, want we hebben de resultaten niet gezien. Er is ook geen aangifte gedaan tegen Marc, dus hij wordt ook niet strafrechtelijk vervolgd", zegt Molenaar.

"Ja, er zijn dingen gebeurd, maar hij is min of meer naar de uitgang begeleid. Ik vraag me af: als je alles nu rustig beschouwt, of het dan niet zo is dat hij terug zou kunnen keren. Als je dat overlegt met al die dames binnen de organisatie die hij verkeerd heeft bejegend, en zij vinden het acceptabel, dan denk ik dat het op termijn zou kunnen. Dat zou ik hopen ook, want ik vind Marc een uitstekende directeur."

Molenaar vindt dat Overmars te snel is weggestuurd door Ajax. "Op het moment dat er signalen binnenkomen, dien je als werkgever te onderzoeken wat er daadwerkelijk is gebeurd en dien je met de werknemers overleg te voeren. Kan je nog doorgaan met elkaar? Die vraag is nooit expliciet aan de werkvloer gesteld. Marc heeft het boetekleed aangetrokken en ik denk dat als ze Marc op non-actief hadden gesteld, en een grondig onderzoek hadden ingesteld, dan had het misschien zo kunnen zijn dat Marc terug had kunnen komen. Met toestemming van de werkvloer, uiteraard. En met restricties voor de toekomst. Ik vind dat het te snel is gegaan, hij is meteen ontslagen. Dat onderzoek heeft nooit plaatsgevonden."