Hoek legt uit waarom Cillessen niet werd geselecteerd voor WK in Qatar

Hoek legt uit waarom Cillessen niet werd geselecteerd voor WK in Qatar

29-01-2023 12:10
99

Jaser Cillessen is niet thuisgelaten voor het WK in Qatar omdat hij geen prettige reservespeler zou zijn, aldus keeperstrainer Frans Hoek. Waarom de doelman van NEC dan wel werd thuisgelaten, vertelde Hoek bij ESPN.

Eén van de grootste verrassingen van ex-bondscoach Louis van Gaal was het thuislaten van Cillessen, die daar woest om werd. Het verhaal ging dat de doelman niet te genieten was wanneer hij op de bank zou zitten. "Dat speelde veel, maar daar ging het niet om. Dat is absoluut niet de reden geweest", countert Hoek bij Goedemorgen Eredivisie

"Louis heeft een aantal selectiecriteria neergezet, daar is hij duidelijk in geweest. Ik kan niet uitweiden over de beslissingen die gemaakt zijn, maar alleen dat de keuze gemaakt is voor degenen die we meegenomen hebben", aldus Hoek.

Hij weerlegt het argument dat Cillessen onmogelijk niet in vorm kon zijn. "Ik zou zeggen: kijk zijn laatste vijf wedstrijden terug voor de selectie bekend werd. Er zijn ook dingen rondom hem gebeurd (Hoek lijkt te doelen op beschuldigingen Spaanse vrouw, red.). Ik vind dat hij geweldig begonnen is, maar om een goed oordeel te geven moet je ze iedere week zien. Uiteindelijk maakte Louis een keuze."

Van Gaal koos uiteindelijk voor Andries Noppert, Remko Pasveer en Justin Bijlow.