Heitinga eist veel meer van Ajax-spelers: 'Daar vond ik wel wat van'

Heitinga eist veel meer van Ajax-spelers: 'Daar vond ik wel wat van'

29-01-2023 14:35
121

John Heitinga heeft 'drukkere dagen dan normaal' achter de rug, vertelt de interim-trainer van Ajax met gevoel voor understatement. Zondag maakt hij tegen Excelsior zijn debuut op de Amsterdamse bank.

Heitinga neemt na het ontslag van Alfred Schreuder voorlopig de honneurs waar. "Het zijn wat drukkere dagen geweest dan normaal", vertelt hij aan ESPN. "Het allerbelangrijkste is dat we nu een reactie geven. Als je Champions League wil spelen, dan kun je geen vijfde staan. Ik wil intensiteit terugzien. We moeten weer kleur op de wangen krijgen."

Wedden

Meer odds

Heitinga probeert Ajax weer aanvallend, dominant te laten voetballen. En hij wil 'de absolute wil om te winnen' zien. Dat miste hij onder Schreuder, laat de interim-trainer doorschemeren. "Ik ben mee geweest op trainingskamp naar Marbella. Daar vond ik wel wat van. En de wedstrijden die ik gezien heb, daar vond ik ook wat van. Het gaat me dan vooral om de absolute wil om te winnen."

"Het enige wat ik in de hand heb, is vandaag en morgen zie ik wel weer verder", aldus Heitinga vlak voor het duel met Excelsior, waarin Ajax de eerste Eredivisie-zege sinds 22 oktober hoopt te boeken. "Zolang ik niets hoor, ben ik hoofdtrainer van Ajax."