'PSV gaat voor Hazard (29) en werkt aan huurdeal met optie tot koop'

'PSV gaat voor Hazard (29) en werkt aan huurdeal met optie tot koop'

29-01-2023 15:07 Laatste update: 17:24
105

PSV lijkt goede papieren te hebben om Thorgan Hazard over te nemen van Borussia Dortmund. De Belg moet op huurbasis, met optie tot koop, de overstap maken. Dat melden Duitse media zondagmiddag.

PSV werd de laatste dagen in verband gebracht met Kamaldeen Sulemana (Stade Rennes), Bryan Gil (Tottenham Hotspur), Anthony Elanga (Manchester United) en Adnan Januzaj (Sevilla), maar de kans op de handtekening van Hazard is op dit moment het grootst. PSV zou hem willen huren met een optie tot koop.

Het Eindhovens Dagblad en Voetbal International meldden al dat PSV vol voor Hazard gaat. Veelzeggend is dat hij zondag niet bij de wedstrijdselectie van Dortmund zit voor het uitduel met Bayer Leverkusen. Het contract van de 29-jarige aanvaller loopt tot medio 2024. Als hij eerst wordt gehuurd, zal PSV volgens Duitse media bereid moeten zijn om het leeuwendeel van zijn miljoenensalaris over te nemen.

Dortmund betaalde drieënhalf jaar geleden 25 miljoen euro voor Hazard, die overkwam van Borussia Mönchengladbach. Hij kon echter nooit overtuigen. Dit seizoen begon hij pas twee keer in de basis en sinds het WK in Qatar, waar de Belgische vleugelaanvaller ook actief was, komt hij helemaal niet meer in het stuk voor.