Heitinga bevestigt 'akkoord' met Ajax-leiding: 'Toch geen assistent geworden'

Heitinga bevestigt 'akkoord' met Ajax-leiding: 'Toch geen assistent geworden'

29-01-2023 15:42 Laatste update: 16:10
35

John Heitinga heeft nog geen idee wat de Ajax-leiding met hem van plan is. 'Zolang hij niets hoort', blijft Heitinga naar eigen zeggen interim-trainer van de Amsterdammers.

Heitinga zit zondag,in het uitduel met Excelsior, voor het eerst als eindverantwoordelijke op de bank bij Ajax 1. "Ik heb alleen in de hand wat vandaag gebeurt", zegt hij tegen ESPN. "Zolang ik niets van de clubleiding hoor, ben ik trainer van Ajax. Dat is wat ik nu weet en dus kan ik ook niets over de komende wedstrijden zeggen."

Heitinga heeft de trainersdiploma's om Ajax te mogen leiden, maar het is nog onduidelijk of hij van de clubleiding het seizoen mag afmaken als opvolger van Alfred Schreuder. De Amsterdammers oriënteren zich op de komst van een nieuwe hoofdtrainer.

Aanvankelijk was het plan dat Heitinga zou doorschuiven om assistent te worden van Schreuder. "Een paar uur nadat ik akkoord was met de clubleiding kreeg ik een belletje dat ik vrijdag naar de club moest komen om te praten. Toen werd me verteld dat ik geen assistent werd, maar dat ik het zondag moest overnemen als eindverantwoordelijke. Zo zie je maar hoe onvoorspelbaar de voetballerij is."

Na zijn aanstelling sprak Heitinga met Schreuder.  Ik heb Alfred kort gesproken via de telefoon. Het was voor mij namelijk ook een verrassing. Ik had vertrouwen in de samenwerking, vandaar ook de commitment om zijn rechterhand te worden. Het is nooit leuk, maar we moeten verder."