Ajax blijft 'heel kwetsbaar': 'Rulli man of the match, diep respect voor Tadic'

Ajax blijft 'heel kwetsbaar': 'Rulli man of the match, diep respect voor Tadic'

29-01-2023 16:40
68

Ajax heeft tegen Excelsior een 'eerste stap richting herstel gezet'. Dat concludeert ESPN-analist Marciano Vink. De Amsterdammers wonnen zondag met 1-4 in Kralingen.

"Dit is een heel belangrijke overwinning, de eerste stap naar herstel", reageert Vink op de eerste Ajax-zege in 99 dagen. De ploeg van interim-trainer John Heitinga is er nog lang niet, benadrukt de oud-international. "Het zag er soms heel broos en kwetsbaar uit. Echt niet goed. Maar alle shirtjes worden nu in het publiek gegooid. Dat zegt genoeg."

Vink ziet vervolgens Tadic met ontbloot bovenlijf dartelen op het kunstgras van Excelsior. "Ik heb er nog nooit zo uitgezien", lacht de analist. "Zal hij ademen als hij loopt? Nee, dit ziet er heel fit uit. Echt knap, meen ik echt. Diep respect voor Tadic."

Vink constateert dat de Ajax-spelers weer kunnen lachen. "Bergwijn, Wijndal: dat zijn spelers die weer met een klein beetje plezier op het veld staan. Maar geloof me: in de rust had het ook 1-3 kunnen staan, zo fragiel is het ook. Mijn man of the match is Gerónimo Rulli. Dat klinkt gek als je 1-4 wint, maar hij heeft Ajax de overwinning gebracht."