Update: Johnsen zegt 'ja' tegen Cambuur, maar moet nog worden getest

Update: Johnsen zegt 'ja' tegen Cambuur, maar moet nog worden getest

30-01-2023 11:30 Laatste update: 11:29
7

SC Cambuur onderzoekt de mogelijkheden om nog een spits aan de selectie toe te voegen. Bjorn Johnsen, oud-spits van ADO Den Haag en AZ, is daarvoor nadrukkelijk in beeld, weet VoetbalPrimeur.

De naam van Johnsen zingt al langere tijd rond bij Cambuur en de club kijkt nu of het de Noorse spits ook daadwerkelijk aan kan trekken. Van een gelopen koers is echter nog geen sprake, zo stellen meerdere bronnen.

Johnsen heeft een bak aan ervaring en maakte furore bij ADO, waar hij een toptransfer naar AZ verdiende. In Alkmaar verliep het bij vlagen moeizamer, maar vooral de afgelopen jaren heeft Johnsen moeite gehad om het net te vinden. Een nadeel voor Cambuur is dat hij het afgelopen jaar niet gespeeld heeft, mede dankzij een vervelende voetblessure, die hem een paar maanden aan de kant hield.

Johnsen droeg na zijn succesvolle periode bij ADO het shirt van AZ, Rosenborg BK, Ulsan (Zuid-Korea) en Montréal CF. Hij is sinds 1 januari een transfervrije speler.

Update: Cambuur hoopt zich op korte termijn te kunnen versterken met Johnsen. De spits heeft zijn jawoord gegeven, maar moet wel nog worden getest. Omdat Johnsen lange tijd niet gespeeld heeft, wil Cambuur eerst zien hoe hij ervoor staat. Is zijn fysieke staat naar tevredenheid, dan mag hij komen. De spits is momenteel in Leeuwarden.