Timber nieuwe reserve-aanvoerder na 'nieuwe klap voor ons als Ajax'

Timber nieuwe reserve-aanvoerder na 'nieuwe klap voor ons als Ajax'

29-01-2023 19:29 Laatste update: 19:44
28

Jurriën Timber is de nieuwe reserve-aanvoerder van Ajax. De verdediger, die zondag tegen Excelsior, zijn honderdste wedstrijd speelde, volgt Daley Blind op. In Amsterdam is er nog genoeg werk aan de winkel, erkent hij.

Timber heeft van interim-trainer John Heitinga de voorkeur gekregen boven Davy Klaassen. Dusan Tadic blijft de eerste aanvoerder. "Natuurlijk maakt me dat trots. Hartstikke mooi", laat hij weten aan ESPN.

Over de eerste helft van Ajax kon Timber onmogelijk tevreden zijn. "Het is zeker iets wat niet kan", tekent Ajax Life op uit zijn mond. "We geven veel te veel kansen weg. Op het moment dat we een fout maakten, lag het helemaal open." Door de zege op Excelsior is Ajax naar de vierde plek geklommen. "Je schaamt je een beetje als je de stand ziet."

De laatste wedstrijden staat Timber naast Edson Álvarez. "We spelen lang samen, dus begrijpen elkaar goed. De communicatie gaat prima, maar we kunnen elkaar ook aanpakken als het moet. Hij is heel betrouwbaar. Het is fijn zo iemand naast je te hebben."

Over hoe hij de laatste dagen, met het ontslag van Alfred Schreuder, ervaren heeft, kan Timber kort zijn. "We zitten al tijdje in een moeilijke periode. Dat was de afgelopen dagen niet anders. Dat de trainer werd ontslagen, was een nieuwe klap voor ons als club."