'Chelsea werkt aan ongekende climax: tóch 120 miljoen euro voor Fernández'

'Chelsea werkt aan ongekende climax: tóch 120 miljoen euro voor Fernández'

29-01-2023 20:10 Laatste update: 20:19
52

Chelsea blaast de transferjacht op Enzo Fernández nieuw leven in. Dat melden The Telegraph en Fabrizio Romano zondagavond. De Argentijnse middenvelder van Benfica moet 'ten koste van alles' naar Stamford Bridge komen.

Chelsea zette aan het begin van de winterse transferperiode alles op alles voor Fernández, maar zette kwaad bloed in Lissabon door te willen onderhandelen over de transfersom. Benfica, geleid door trainer Roger Schmidt, wees op de ontsnappingsclausule van 120 miljoen euro en leek daarmee The Blues te hebben weggejaagd.

Niets blijkt echter minder waar: Chelsea heeft Benfica weer naar de onderhandelingstafel verordonneerd om te praten over Fernández. De nummer tien van de Premier League zou nu wél bereid zijn om te voldoen aan de minimale afkoopsom. In dat geval staat Benfica machteloos. Chelsea moet snel handelen, omdat de transfermarkt over twee dagen sluit.

Chelsea is teruggekeerd voor Fernández, nu Moises Caicedo (Brighton & Hove Albion) en Amadou Onana (Everton) om uiteenlopende redenen niet haalbaar zijn. Naar verluidt wil de Argentijn graag de overstap maken. Hij speelt pas sinds de zomer bij Benfica, dat de middenvelder wegplukte bij River Plate.

Als Fernández - op het WK verkozen tot beste talent - naar Londen komt, is dat het klapstuk van een ongekende transferwinter op Stamford Bridge. Mykhaylo Mudryuk, Benoît Badiashile, Noni Madueke, Malo Gusto, David Fofana, Andrey Santos en João Félix (huur) werden voor in totaal 210 miljoen euro vastgelegd. Met de zomer erbij gerekend, gaven The Blues al 500 miljoen uit aan transfers.