Nederlaag Groningen komt hard aan: 'Ik weet niet waarom ik gewisseld werd'

Nederlaag Groningen komt hard aan: 'Ik weet niet waarom ik gewisseld werd'

29-01-2023 21:00 Laatste update: 21:23
29

FC Groningen heeft zondagmiddag opnieuw de deksel op de neus gekregen. Voor centrumverdediger Thijmen Blokzijl komt de nederlaag hard aan. Hij was een rots in de branding voor de defensie, maar werd er toch uitgehaald.

Blokzijl speelde een dijk van een wedstrijd tegen FC Volendam, maar staat met lege handen. "Je koopt er helemaal niets voor, nee", begint hij teleurgesteld. "We wisten dat het een belangrijke week was met directe concurrenten", zegt hij tegenover RTV Noord

"Ik denk dat we niet eens heel slecht hebben gespeeld. We scoren de aansluitingstreffer twee keer, maar dan valt 'ie bij ons erin. Dat is balen." In het centrum wordt Blokzijl zo langzamerhand vergezeld door iemand anders. "Het is inderdaad veel wisselen. Je moet elkaar leren kennen, maar ik denk dat het in de communicatie prima gaat."

In de kleedkamer van De Trots van het Noorden vlogen er na afloop van het belangrijke duel schoenen door de kleedkamer. "Ik denk dat het goed is dat dat gebeurd. Ik denk dat we die agressie nodig hebben", beseft Blokzijl. "Mijn wissel? Tuurlijk baal ik. Je wil zo veel mogelijk spelen. Ik weet niet waarom, echt niet."