Klap voor Ultee en Cambuur: 'Dan kun je beter Bas Nijhuis hebben'

Klap voor Ultee en Cambuur: 'Dan kun je beter Bas Nijhuis hebben'

29-01-2023 21:35 Laatste update: 21:56
45

Sjors Ultee zit in een emotionele rollercoaster met SC Cambuur. Net op het moment dat zijn ploeg de wedstrijd definitief naar zich toe kon trekken, werd de penalty geannuleerd en kreeg in plaats daarvan Fortuna Sittard een penalty.

Niet veel later scoorde Fortuna nog eens, waardoor het 1-2 werd. Die klap kwam Cambuur niet meer te boven. "Je denkt een penalty te krijgen, de wedstrijd te kunnen beslissen en dan grijpt de VAR in en komt Fortuna in plaats daarvan op 1-1. Dat is wel even een tik, ook mentaal", begint de trainer bij ESPN.

In de slotfase kreeg Cambuur in eerste instantie weer een penalty, maar ook die werd ongedaan gemaakt. "Op zo'n moment kun je beter een scheidsrechter als Bas Nijhuis hebben. Misschien dat hij hem wel had laten staan", verzucht hij. 

Volgens Ultee is er nog een reden waardoor Cambuur het in de slotfase moeilijk kreeg. "Ik bedoel het niet als smoes of excuus, maar wij hebben donderdag gespeeld en Fortuna woensdag. Die 24 uur extra rust maken in zo’n korte periode gewoon een groot verschil."