Feyenoord krijgt nul op rekest: 'Hij is niet te koop, willen hem niet kwijt'

Feyenoord krijgt nul op rekest: 'Hij is niet te koop, willen hem niet kwijt'

29-01-2023 21:56 Laatste update: 21:59
130

Feyenoord heeft nul op het rekest gekregen van PEC Zwolle. De club uit Overijssel wil niet meewerken aan een transfer van Thomas van den Belt naar Feyenoord, heeft technisch directeur Marcel Boudesteyn laten weten.

Van den Belt gaf recent aan de oversteek wél te willen maken. "Dit is een hele mooie stap voor mij, ik hoop dat de clubs eruit komen", zei de middenvelder. Zondag is er duidelijkheid geschept en kan Van den Belt de transfer uit zijn hoofd zetten. "Van den Belt blijft bij PEC Zwolle. We willen hem erbij houden in de strijd om promotie en hij is daarom niet te koop. Ik snap dat hij gestreeld is door de interesse van Feyenoord en dat mag hij ook absoluut als een compliment zien, maar we willen hem niet kwijt", zegt hij tegenover het Algemeen Dagblad.

"Er hebben zich meerdere clubs gemeld voor Thomas, maar dat geldt voor wel meer spelers, omdat onze spelers momenteel goed in de markt liggen. Promotie is het belangrijkste, het bestuur staat daar net zo in."

Feyenoord kan zich in de zomer wel weer melden voor Van den Belt. "Komende zomer ontstaat er weer een nieuwe situatie, waarbij er tussen speler en club andere afspraken gelden", besluit hij. Van den Belt staat met PEC eerste in de Keuken Kampioen Divisie.