'PSV kijkt naar meer posities: Van Aanholt wordt mogelijk transferoptie'

'PSV kijkt naar meer posities: Van Aanholt wordt mogelijk transferoptie'

29-01-2023 22:36 Laatste update: 22:42
47

PSV is naarstig op zoek naar een vleugelaanvaller, maar overweegt ook de linksbackpositie te versterken. Patrick van Aanholt is een optie voor de Eindhovense club.

Met dat nieuws pakken Voetbal International en het Eindhovens Dagblad zondagavond uit. PSV heeft een lijntje uitgegooid naar Van Aanholt, die op een dood spoor zit bij Galatasaray. Hij zou Philipp Max kunnen vervangen. Vanuit de Bundesliga is er al langer belangstelling voor de Duitse linksback. Eintracht Frankfurt zou de beste papieren hebben.

Alleen als Max nog vertrekt, ontstaat er ruimte voor Van Aanholt. De 32-jarige Bosschenaar werd in het verleden al vaker gelinkt aan PSV, maar het kwam nooit tot een hereniging. Van Aanholt verliet Eindhoven als tiener voor Chelsea. Later kwam hij uit voor Vitesse, Sunderland en Crystal Palace. Sinds 2021 staat de linksback contract in Turkije.

Volgens zijn management staat Van Aanholt open voor PSV, weet het Eindhovens Dagblad. Bij Galatasaray verdient hij wel een topsalaris. Een zomerse transfer behoort ook tot de mogelijkheden.

PSV moet in de laatste twee dagen van de winterse transferperiode zijn slag slaan. De komst van een vleugelaanvaller heeft na het vertrek van Cody Gakpo (Liverpool) en Noni Madueke (Chelsea) de hoogste prioriteit in het Philips Stadion. Borussia Dortmund-reserve Thorgan Hazard geldt als de topkandidaat, maar ook onder meer Adnan Januzaj (Sevilla) en Kamaldeen Sulemana (Stade Rennes) zijn nog in beeld.