Real Madrid morst punten tegen nummer drie en ziet Barcelona uitlopen

29-01-2023 22:57 Laatste update: 23:30
6

Real Madrid is er zondagavond niet in geslaagd om de drie punten te pakken tegen nummer drie Real Sociedad. In het Santiago Bernabéu werd het 0-0. De keepers waren de hoofdrolspelers.

Kansen waren er in de beginfase genoeg. Alexander Sørloth kwam voor Real Sociedad dichtbij het openingsdoelpunt in de vijfde minuut, maar kon net niet binnentikken. Het spel ging op en neer. Een paar minuten later was Vinicius dichtbij een wonderschone treffer, maar het bleef 0-0. De kansen bleven maar komen en in de zestiende minuut was Asier Illarramendi weer dichtbij voor de uitploeg.

Real Madrid nam het initiatief daarna over, maar kon doelman Álex Remiro niet kloppen. De Spanjaard keepte de wedstrijd van zijn leven, en redde later ook op een inzet van Vinícius. In de tweede helft ging de doelman door waar hij in de eerste helft ook al mee bezig was: zijn doel schoonhouden. Zo werden meerdere inzetten van Vinícius gepareerd.

In de 60ste minuut moest Thibaut Courtois zich van zijn beste kant laten zien door een poeier van Takefusa Kubo te redden. Dat deed de Belg naar behoren. Invallers Luka Modrić en Marco Asensio konden ook geen verandering in de score brengen, want Remiro hield La Real op de been. Het lukte net niet voor de Real Madrid-aanvallers. Het duel eindigt 0-0. FC Barcelona is daarmee de grote winnaar van het weekend. De Catalanen staan nu vijf punten los op De Koninklijke, terwijl de voorsprong op de nummer drie acht punten bedraagt.