Boost voor PSV: vader en zaakwaarnemer Hazard bevestigt onderhandelingen

Boost voor PSV: vader en zaakwaarnemer Hazard bevestigt onderhandelingen

30-01-2023 07:07 Laatste update: 07:09
58

Thorgan Hazard lijkt open te staan voor een overstap naar PSV. Volgens zijn vader - tevens zaakwaarnemer - heeft de Belgische aanvaller toestemming om Borussia Dortmund op huurbasis te verlaten.

Hazard geldt sinds zondag als de belangrijkste kandidaat om Cody Gakpo en/of Noni Madueke te vervangen in het Philips Stadion. Zijn vader Thierry Hazard, die zijn zaken behartigt, bevestigt een naderende exit bij Dortmund. De onderhandelingen met PSV over een huurperiode met eventuele optie tot koop zijn in volle gang.

"Het klopt dat we aan het kijken zijn voor een oplossing voor Thorgan", laat hij weten aan De Telegraaf. "Het is belangrijk dat hij aan spelen toe gaat komen. Een voetballer wil altijd spelen. We kijken naar alle mogelijkheden en hopen vandaag of morgen uitsluitsel te kunnen geven."

Hazard senior wil niet bevestigen dat PSV de beste papieren heeft. De Belgische aanvaller - nog actief op het WK in Qatar - staat al jaren op het Eindhovense lijstje, maar telkens kwam het niet tot een akkoord. Nu moet het er alsnog van komen. Hazard zit op een dood spoor in Dortmund.

Naar verluidt heeft ook Everton interesse in de Belg, die BVB in 2019 nog 25 miljoen euro kostte. Op de achtergrond is PSV ook bezig met Adnan Januzaj. De landgenoot van Hazard mag verhuurd worden van Sevilla en heeft een voorkeur voor Eindhoven, omdat hij dan dichter in de buurt zit van zijn familie in Brussel.