Van der Vaart adviseert PSV: 'Je beste speler aan de bal zet je niet op de bank'

Van der Vaart adviseert PSV: 'Je beste speler aan de bal zet je niet op de bank'

30-01-2023 07:12 Laatste update: 07:42
33

Rafael van der Vaart hoopt dat Ruud van Nistelrooij voorlopig vasthoudt aan Joey Veerman in de basis. De middenvelder van PSV verscheen afgelopen weekend tegen Go Ahead Eagles (2-0) weer eens aan de aftrap en liet zich meteen gelden met een doelpunt.

"Ik hoop dat Van Nistelrooij luistert", aldus Van der Vaart zondagavond bij NOS Studio Voetbal. "Zet hem niet meer op de bank. Je beste speler aan de bal zet je niet op de bank." De 24-jarige Veerman speelde na de WK-break slechts dertig minuten tegen Fortuna Sittard, zat negentig minuten op de bank tegen Vitesse en werd tegen FC Emmen pas de laatste veertien minuten gebracht. 

Collega-analist Pierre van Hooijdonk vraagt zich vervolgens af of Xavi Simons niet de beste speler aan PSV-zijde is. "Door Veerman gaat Simons beter spelen", zo antwoordt Van der Vaart. "Voor Simons is het fantastisch. Die was als enige in vorm en kan nu veel dieper spelen en meer acties maken. Sangaré kan ook de bal inleveren bij Veerman. Echt waar, dan verdedigt Veerman maar een keer niet mee. Dat moet Sangaré maar doen."

Ook Ibrahim Afellay is fan van de voetballende kwaliteiten van Veerman, maar stelt wel dat je takenpakket als middenvelder uitgebreider is. "Hij kan niet alleen maar aanvallen. Daarvoor is PSV te zwak. Dat kan PSV niet opvangen. Als hij stappen wil maken, moet hij ook zijn verdedigende taken uitvoeren. Hij heeft genoeg momenten dat hij zijn man laat lopen."