Heitinga wees Ajax-aanbod eerst af en belde met 'aangeslagen' Schreuder

Heitinga wees Ajax-aanbod eerst af en belde met 'aangeslagen' Schreuder

30-01-2023 07:24 Laatste update: 08:08
48

John Heitinga blikte na de zege op Excelsior (1-4) terug op een roerige week. Waarschijnlijk is hij de eerste man in het profvoetbal die binnen 24 uur werd benoemd tot zowel assistent als interim-trainer van Ajax.

Heitinga bereikte donderdagmiddag een akkoord met de Ajax-directeur om vanaf zaterdag als de nieuwe assistent te fungeren van Alfred Schreuder. Daar ging het nodige aan vooraf. "Ajax heeft me een aantal weken geleden benaderd bij het eerste te komen als eerste assistent van Alfred Schreuder. Daar heb ik best wel lang over moeten nadenken en in eerste instantie zei ik: nee", onthult de 87-voudig international op de persconferentie in Kralingen.

Vlak voor het thuisduel met FC Volendam gaf Heitinga alsnog zijn jawoord. Schreuder werd donderdagavond echter op non-actief gezet en een dag later kreeg Heitinga het verzoek om het interim-basis over te nemen. Of zijn vuurdoop tegen Excelsior (1-4) een vervolg krijgt, is nog de vraag. Wel weet Heitinga dat hij zondag tegen SC Cambuur sowieso weer op de bank zit - als hoofdtrainer óf als assistent. "Ik blijf sowieso bij het eerste, maar het is aan de club welke keuze ze maken."

Heitinga had drie dagen geleden kort contact met zijn voorganger Schreuder. "Ik was er vanuit gegaan dat we zouden gaan samenwerken. Ik heb hem gezegd dat ik daar naar uitkeek, maar dat de situatie helaas was veranderd. Natuurlijk was Alfred aangeslagen. Ik heb als speler zelf ook weleens meegemaakt dat een trainer werd ontslagen en dat is natuurlijk pittig."