Van Bommel in de bres voor Stengs, die megaschorsing riskeert: 'Ik geloof hem'

Van Bommel in de bres voor Stengs, die megaschorsing riskeert: 'Ik geloof hem'

30-01-2023 08:58 Laatste update: 08:58
48

Calvin Stengs riskeert na zijn rode kaart tegen Anderlecht een schorsing van liefst acht wedstrijden. Mark van Bommel, zijn trainer bij Royal Antwerp FC, is ondanks de onbesuisde actie niet boos op zijn aanvaller. 

Stengs kreeg zondag ongeveer een kwartier na rust een directe rode kaart voor zijn slaande beweging richting Amadou Diawara. Van Bommel valt hem niet af. "Calvin zegt dat hij die Anderlecht-speler niet heeft geraakt. Ik geloof hem. Ik ben niet boos op hem", aldus de oefenmeester na afloop, geciteerd door Het Nieuwsblad.

Het langdurig wegvallen van Stengs kan voor grote problemen zorgen bij Antwerp, dat met veel geblesseerde spelers kampt. Hoe lang de Oranje-international precies aan de kant staat, is nog niet duidelijk. In het ergste geval moet hij acht duels toekijken. "Hoe lang we Calvin gaan missen? Dat zal de tuchtcommissie beslissen."

Jurgen Ekkelenkamp reageerde na afloop ook op de rode kaart van zijn landgenoot. Volgens de middenvelder is hij schuldbewust. "De schorsing voor Stengs is echt niet lekker met al onze blessures. Het was geen slimme actie, maar hij heeft zich wel al geëxcuseerd voor de groep. We moeten nu verder met de spelers die we hebben, maar ik hoop dat hij snel terugkomt."