Officieel: Sarr tekent bij Lyon en levert Heerenveen miljoenen op

Officieel: Sarr tekent bij Lyon en levert Heerenveen miljoenen op

30-01-2023 19:35 Laatste update: 31-01-2023 08:06
44

Olympique Lyon heeft Amin Sarr maandag gepresenteerd. De Fransen betalen maar liefst twaalf à dertien miljoen euro aan sc Heerenveen, dat hem een jaar geleden voor een fractie van dat bedrag overnam van Malmö FF.

De overstap van Sarr naar Lyon hing al een paar dagen in de lucht. Afgelopen zaterdag bevestigde technisch manager Ferry de Haan voorafgaand aan het duel met Vitesse (1-3) al dat de deal zo goed als rond was. Na de wedstrijd nam de 21-jarige Zweed afscheid. "Ik heb me altijd gelukkig gevoeld bij sc Heerenveen. Ik heb hier vrienden en herinneringen voor het leven gemaakt. Deze club blijft voor mij altijd speciaal", zo liet hij optekenen door de Leeuwarder Courant

"Ik ken OL al sinds ik klein was. Het is een van de grootste Franse clubs. Ik ben erg blij om hier te tekenen en hoop mijn best te doen om het team te helpen zijn doelen te bereiken", vertelt Sarr via de Lyon-kanalen.

Heerenveen kocht Sarr in januari 2022 van Malmö en betaalde destijd 2,2 miljoen euro. Hij speelde in totaal 35 duels voor de Friezen. Daarin maakte hij elf doelpunten en gaf hij zeven assists, waarvan drie in het duel met Vitesse op 20 augustus 2022 (0-4 winst Heerenveen). 

Het miljoenenbedrag dat de Friezen opstrijken met het vertrek van Sarr levert geen nieuw clubrecord op. De verkoop van Alfonso Alves aan Middlesbrough in 2008, waarmee zo'n zeventien miljoen euro gemoeid was, is tot op de dag van vandaag nog altijd de duurste uitgaande transfer ooit van Heerenveen.

Bij Lyon krijgt Sarr te maken met behoorlijk wat concurrentie. De nummer negen van de Ligue 1 heeft onder meer Alexandre Lacazette, Moussa Dembélé en Bradley Barcola onder contract staan.