'Ik weet niet of Van Gaal weer trainer van Ajax wil worden, de kans is klein'

'Ik weet niet of Van Gaal weer trainer van Ajax wil worden, de kans is klein'

30-01-2023 11:44
73

De kans is klein, maar het is niet ondenkbaar dat Louis van Gaal terugkeert bij Ajax. Dat stelt Frans Hoek. Hij denkt dat de voormalige Oranje-bondscoach het zou kunnen doen.

"Het is de vraag of Louis het nog wil", reageert Hoek, een vertrouweling van Van Gaal, bij ESPN. "Ik weet het niet, ik zou het echt niet weten. Hij heeft uitgesproken een voorkeur te hebben voor eventueel een land, niet voor een club. De kans is dus klein, maar je weet het nooit", laat de keeperstrainer de deur op een kier.

Hoek denkt dat Van Gaal de ontspoorde Ajax-trein op de rails zou kunnen krijgen, als trainer. "Hij heeft tijdens het WK weer laten zien met andere generaties te kunnen werken. Of hij de ideale persoon is voor Ajax, dat laat ik in het midden. Maar hij zou het kunnen. Het hoeft ook niet zo te zijn dat hij elke dag op het veld staat. Dat ligt helemaal aan de rolverdeling."

Keje Molenaar ziet Van Gaal niet terugkeren als trainer, die met Ajax grote successen vierde in de jaren 90. "Als er een kans is, dan zou de positie van technisch directeur hem beter passen. Dan kan Ajax in overleg met Louis bepalen wie de trainer wordt."

John Heitinga neemt na het ontslag van Alfred Schreuder voorlopig de honneurs waar. Zondag won de 39-jarige trainer bij zijn vuurdoop met 1-4 van Excelsior.