PSV heeft beet en presenteert gewenste linksback: Van Aanholt keert terug

PSV heeft beet en presenteert gewenste linksback: Van Aanholt keert terug

31-01-2023 23:01 Laatste update: 23:36
138

Patrick van Aanholt mag zich officieel de nieuwe linksback van PSV noemen. De Eindhovenaren nemen de Oranje-international op huurbasis over van Galatasaray. In het Philips Stadion is Van Aanholt de vervanger van Philipp Max. Het is de derde huurtransfer van PSV deze window.

In het slot van de transferperiode wisselt PSV dus nog van linksback. Max maakte de overstap naar Eintracht Frankfurt en daardoor komt Van Aanholt naar Eindhoven. Het gaat om een huurperiode. Van Aanholt, al vaker gelinkt aan een move naar Eindhoven, stond open voor een transfer, omdat hij dit seizoen geen vaste waarde meer was bij Galatasaray. PSV doet geen uitspraak over een optie tot koop.

Wedden

Meer odds

"Ik kan niet wachten om te beginnen", reageert Van Aanholt in gesprek met de clubkanalen op zijn transfer. "Ik ken al een aantal jongens, zoals Xavi Simons. Het is een leuke en sterke selectie." Directeur Marcel Brands bevestigt dat de transfer te maken heeft met de exit van Max. "Door het vertrek van Philipp was er een vacature ontstaan die we snel konden invullen met de komst van Patrick. We hadden het in het verleden als eens geprobeerd. We zijn heel blij dat het nu gelukt is."

Voor Van Aanholt wordt het zijn tweede periode bij PSV. Tussen 2005 en 2007 speelde de linkspoot al in de jeugd van de club, voordat hij werd opgepikt door Chelsea. Later werd hij door The Blues tijdelijk gestald bij Coventry City, Newcastle United, Leicester City, Wigan Athletic en Vitesse. Daarna stond Van Aanholt nog onder contract bij Sunderland, Crystal Palace en Galatasaray.