Deadline nadert: mogelijk drie Ajax-exits, Feyenoord en PSV bezig met versterking

Deadline nadert: mogelijk drie Ajax-exits, Feyenoord en PSV bezig met versterking

31-01-2023 11:15 Laatste update: 12:11
43

De deadline van de winterse transferperiode komt erg dichtbij. In de Eredivisie staat er nog genoeg te gebeuren: meerdere spelers lijken een last minute-transfer te gaan maken. VoetbalPrimeur zet ze op een rijtje voor je.

Thorgan Hazard (Borussia Dortmund)
Geldt als de topkandidaat om PSV te gaan versterken op de flanken. De Eindhovenaren hebben na de exits van Cody Gakpo en Noni Madueke namelijk dringend een nieuwe buitenspeler nodig. In de strijd om Hazard zijn er echter kapers op de kust voor PSV: zo heeft ook Everton interesse in een huurdeal.

Ramiz Zerrouki (FC Twente)
Na een bizar transferspel leek Zerrouki gewoon bij FC Twente te blijven, maar Feyenoord heeft zich vlak voor de transferdeadline voor de derde keer gemeld in Enschede. De Rotterdammers zijn nu bereid om acht miljoen euro te betalen voor Zerrouki. Twente lijkt het aanbod serieus te nemen, al gaat het gerucht dat de Tukkers minimaal tien miljoen euro willen zien. Dat zou Feyenoord niet kunnen betalen.

Sven Mijnans (Sparta Rotterdam)
Aan het einde van de transferwindow werden veel clubs plots concreet voor hem. Feyenoord, PSV en verschillende Bundesliga-clubs waren in de markt, maar AZ lijkt aan het langste eind trekken. Volgens het Algemeen Dagblad komt de linkspoot zo goed als zeker naar Alkmaar toe. Sparta lijkt een mooie transfersom tegemoet te kunnen zien voor Mijnans.

Florian Grillitsch (Ajax)
De controleur komt mede door blessureleed weinig aan de bak bij Ajax en daardoor rook Olympique Lyon zijn kans. De Fransen wilden Grillitsch op Deadline Day overnemen van Ajax, maar de Oostenrijker heeft daar zelf geen oren naar. Eerder werd Valencia ook al gelinkt aan hem. Grillitsch heeft nog een aantal uur de tijd om van gedachten te veranderen.

Patrick van Aanholt (Galatasaray)
Van Aanholt is hard op weg naar PSV, nu Philipp Max definitief op huurbasis vertrekt uit Eindhoven. De Oranje-international moet dus de nieuwe linksback worden van de Eindhovenaren. De deal zou zelfs al zo goed als rond zijn: Van Aanholt is momenteel onderweg naar het Philips Stadion.

Amin Sarr (sc Heerenveen)
Er is nog geen witte rook, maar het is zo goed als zeker dat Sarr een toptransfer naar Olympique Lyon gaat maken. Na afloop van Heerenveen-Vitesse bevestigde technisch manager Ferry de Haan dat, terwijl Sarr zelf al afscheid nam van de Heerenveen-fans. De Friezen krijgen naar verluidt een bedrag tussen de twaalf en dertien miljoen voor de Zweedse spits. Voor zowel club als speler is dit een prachtige deal.

Jay Gorter (Ajax)
Door de komst van Gerónimo Rulli is Gorter nu de vierde doelman van Ajax. De Amsterdammers hoopten het talent dan ook te verhuren en dat lijkt op de valreep nog te lukken. Gorter is hard op weg naar het Schotse Aberdeen, waar hij het seizoen af kan gaan maken. De jeugdinternational gaat zijn contract ook nog met een jaar verlengen bij Ajax. Zijn toekomst lijkt dus wel in Amsterdam te liggen.

Johan Bakayoko (PSV)
Aan het begin van de transferwindow werd er nog gesproken over een mogelijke verhuurperiode bij een Eredivisie-middenmoter voor Bakayoko. Nu kan de aanvaller plots een transfer van een heel ander kaliber maken: het grote Paris Saint-Germain toont namelijk interesse. De Franse kampioen is op zoek naar een rechtsbuiten die naar binnen kan komen. PSV heeft een eerste aanbod aan afgewezen. 

Thomas van den Belt (PEC Zwolle)
Feyenoord haalde deze transferwindow Neraysho Kasanwirjo al binnen met het oog op de lange termijn. De Rotterdammers hebben een vergelijkbaar plan voor ogen met Van den Belt, alleen wil PEC Zwolle minimaal anderhalf miljoen euro zien.

Daishawn Redan (FC Utrecht)
Een vertrek van de aanvaller bij FC Utrecht ligt al een tijdje in de lijn der verwachting, maar nu gaat dat ook echt gebeuren. Redan staat op het punt om naar FC Emmen te gaan. Utrecht huurde de spits eigenlijk van Hertha BSC, maar de Duitse club gaat zijn contract ontbinden.

Victor Jensen (Ajax)
Drieënhalf jaar geleden kwam Jensen als een groot talent binnen bij Ajax. Nu kan hij zijn loopbaan gaan voortzetten bij FC Utrecht: de Domstedelingen lijken de Deen tot het einde van dit seizoen te willen huren. Ajax stalde Jensen eerder al tijdelijk bij FC Nordsjælland en Rosenborg BK.

Daniel Karlsbakk (Viking FK) en Osame Sahraoui (Valerenga)
Door de hierboven genoemde exit van Sarr kan Heerenveen nog miljoenen uitgeven op de transfermarkt. Daardoor zijn Karlsbakk en Sahraoui in beeld. De twee zijn allebei afkomstig uit Noorwegen, terwijl Karlsbakk een spits is en Sahraoui een buitenspeler. Heerenveen zal naar verluidt minimaal vier miljoen euro betalen voor de twee jongelingen.

Oliver Antman (FC Nordsjælland)
Ook FC Groningen zet in op de komst van een Scandinavische aanvaller. De 21-jarige Antman, een rechtsbuiten uit Finland, moet overkomen van Nordsjælland. Antman is hard op weg naar Groningen, dat nu laatste staat in de Eredivisie.