Heerenveen trots op miljoenentransfer: 'De juiste springplank gebleken'

Heerenveen trots op miljoenentransfer: 'De juiste springplank gebleken'

30-01-2023 22:39
29

SC Heerenveen is apetrots op de transfer van Amin Sarr naar Olympique Lyon. Die transfer levert de club zo'n twaalf à dertien miljoen euro op, een ongekend bedrag voor een spits die vorig jaar nog voor 2,3 miljoen naar de Eredivisie kwam.

Zowel Lyon als Heerenveen maakte de transfer maandag bekend. Sarr heeft er zelf geen geheim van gemaakt graag de stap te willen zetten. "Amin heeft zichzelf met doelpunten en assists weten te onderscheiden. We raken dan ook een hele goede speler kwijt", vertelt technisch manager Ferry de Haan van Heerenveen.

"Toch is dat ook hoe we zijn als club. We proberen goede jonge spelers binnen te halen en daarna te verkopen. Dat is met Amin goed gelukt. Hij heeft zich hier als talentvolle speler in de kijker gespeeld en daarmee zijn we voor hem de juiste springplank gebleken. We zijn trots op Amin en trots op deze mooie transfer. We wensen hem dan ook heel veel succes in Lyon", vertelt De Haan.

Heerenveen hoopt in de persoon van Daniel Karlsbakk een vervanger te halen. Die moet overkomen van Viking FK in Noorwegen.