Sneijder staat achter Heitinga: 'Zijn carrière gaat kapot als ze hem laten gaan'

Sneijder staat achter Heitinga: 'Zijn carrière gaat kapot als ze hem laten gaan'

31 januari - 07:18 Laatste update: 07:45
34

Oud-ploeggenoot Wesley Sneijder is ervan overtuigd dat John Heitinga het seizoen af moet maken als trainer van de hoofdmacht bij Ajax. Volgens de oud-middenvelder zou het een schande zijn als de Amsterdammers de oefenmeester al snel weer aan de kant zetten.

"Hij heeft Jong Ajax opgegeven om de club te helpen", vertelt Sneijder bij Veronica Offside. Volgens Sneijder heeft die keuze invloed op de verdere loopbaan van Heitinga als trainer. "Als ze nu alweer afscheid van hem nemen als hoofdtrainer maken ze zijn carrière kapot, terwijl hij amper is begonnen. Dat zou onterecht zijn."

De recordinternational van Oranje deed samen met Heitinga de trainerscursus en zag daar al de talenten van zijn vroegere ploeggenoot. "Op het moment dat hij aan de trainerscursus begon, dacht ik: dat kan wel eens wat worden. Binnen Ajax hoor ik dat John het vak heel serieus neemt en volle bak in de psychologie- en managementboeken is gedoken. Dat vind ik mooi om te zien."

Sneijder vindt ook dat er nog een aantal dingen moeten veranderen in de huidige staf van Ajax. Volgens hem moet Heitinga zijn eigen assistenten kunnen aanstellen als ze met hem door willen. "John moet met zijn vuist op tafel slaan over zijn staf. De assistent-trainers die er nu zitten, moeten eruit. Laat Heitinga zijn eigen staf formeren, met een ervaren iemand als eerste assistent en een jongere assistent die zich tussen de staf en de spelers beweegt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie