Van Basten uit twijfels: 'Ik heb er minder verstand van dan Erik ten Hag'

Van Basten uit twijfels: 'Ik heb er minder verstand van dan Erik ten Hag'

31-01-2023 09:49 Laatste update: 12:00
64

Marco van Basten is niet gecharmeerd van Wout Weghorst bij Manchester UnitedSan Marco vermoedt daarom dat hij minder verstand van voetbal heeft dan Erik ten Hag, die de Oranje-spits naar Old Trafford haalde.

Weghorst maakte eerder deze maand de overstap van Besiktas naar United, dat hem tot het einde van het seizoen huurt van Burnley. Tot dusver speelde de Nederlander vier wedstrijden voor The Mancunians. Alle vier de keren stond hij aan de aftrap. "Ik heb er nog steeds wel mijn twijfels bij hoor, want het is toch een speler die voorheen bij Burnley heeft gezeten", zegt Van Basten bij Rondo.

"Dat is niet echt een topclub in Engeland. Hij komt nu uit Turkije... Ik moet zeggen dat ik er een beetje moeite mee heb", vervolgt de voormalige topspits, die zijn conclusies trekt. "Ik heb er minder verstand van dan Erik ten Hag." In het League Cup-duel met Nottingham Forest maakte Weghorst zijn eerste treffer in dienst van United. "Tuurlijk, hij heeft venijn, toont inzet en hij is met zijn lichaam fysiek aanwezig", besluit Van Basten.