'Grillitsch krijgt mogelijkheid Ajax te verlaten, maar wijst Franse aanbieding af'

'Grillitsch krijgt mogelijkheid Ajax te verlaten, maar wijst Franse aanbieding af'

31-01-2023 10:45 Laatste update: 13:31
50

Florian Grillitsch heeft een aanbieding om te kunnen vertrekken bij Ajax laten schieten. Volgens Voetbal International kon de Oostenrijker naar Olympique Lyon, maar hij wil in ieder geval dit seizoen nog bij Ajax afmaken.

Olympique Lyon hoopte Grillitsch definitief over te nemen van Ajax. De Franse club bood een bedrag van twee miljoen euro en daar kon nog één miljoen euro aan bonussen bovenop komen. Grillitsch kwam door een blessure pas in vijf wedstrijden in actie voor de Amsterdammers, maar nu hij weer helemaal fit is wil hij koste wat kost vechten voor zijn plek bij Ajax. 

Toch is het nog onzeker of hij ook daadwerkelijk veel minuten gaat maken bij Ajax. Grillitsch werd afgelopen zomer op de laatste dag van de transferperiode door Alfred Schreuder naar Amsterdam gehaald. De twee werkten eerder samen bij TSG Hoffenheim en daardoor leek de samenwerking logisch. Nu Schreuder weg is kiest Grillitsch er dus voor om niet te vertrekken uit Amsterdam. Het contract van de Oostenrijker loopt tot het eind van dit seizoen, maar Ajax kan die verbintenis met twee extra jaar oprekken.