AZ komt met bevestiging: Mijnans komt per direct over van Sparta

AZ komt met bevestiging: Mijnans komt per direct over van Sparta

31 januari - 21:00 Laatste update: 21:22
73

Sven Mijnans mag zich officieel speler van AZ noemen. De 22-jarige middenvelder komt over van Sparta Rotterdam en tekent een contract tot medio 2028 in Alkmaar.

De deal tussen AZ, Sparta en Mijnans kwam de laatste dagen in een stroomversnelling. Nadat in het weekend bekend werd dat Feyenoord en veel andere Eredivisie-clubs interesse hadden, waren de Alkmaarders het meest slagvaardig.

In gesprek met de clubkanalen vertelt Mijnans dat hij al eerder dacht dat AZ een goede club voor hem zou zijn. "Er wordt aanvallend voetbal gespeeld en er ligt altijd een plan klaar voor spelers om zich te ontwikkelen. Ik denk dat dat perfect bij mij past. Ik wil zo veel mogelijk prijzen winnen met AZ en natuurlijk zoveel mogelijk minuten maken. Dit jaar al, maar zeker ook richting het nieuwe seizoen. Dat ik hier ben, maakt me trots."

Directeur voetbalzaken Max Huiberts is ook blij met de transfer. "Het is heel prettig dat Sven op verschillende posities kan spelen. Het is inzichtelijk een hele sterke speler en dat inzicht heb je nodig als je vaak in kleine ruimtes komt te spelen. De meeste wedstrijden spelen we op de helft van de tegenstander. Dan heb je spelers nodig met intelligentie, spelers die creatief zijn. Ik denk dat hij over al die kwaliteiten beschikt."

Het is niet bekend hoe hoog de transfersom is die Sparta ontvangt voor de linkspoot. AZ kan de aanvallend ingestelde Mijnans in ieder geval goed gebruiken, gezien de blessure van Dani de Wit. Mijnans speelde 86 officiële wedstrijden in de hoofdmacht van de Kasteelclub. Daarin scoorde hij acht keer en gaf hij twaalf assists.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie