'Arsenal is akkoord met Chelsea en vindt alternatief voor afgeketste recorddeal'

'Arsenal is akkoord met Chelsea en vindt alternatief voor afgeketste recorddeal'

31-01-2023 11:14 Laatste update: 13:31
15

Jorginho gaat op Deadline Day een transfer binnen Londen maken. De 31-jarige middenvelder staat op het punt om van Chelsea over te stappen naar Arsenal, meldt The Athletic.

Arsenal zette vol in op de komst van Moisés Caicedo en was zelfs bereid om het transferrecord te verbreken. Brighton & Hove Albion vond 80 miljoen euro echter niet genoeg waardoor The Gunners zijn doorgeschakeld naar Jorginho. Arsenal en Chelsea hebben overeenstemming bereikt voor een transfer van omgerekend een kleine veertien miljoen euro. De Italiaan tekent in Noord-Londen tot medio 2024, met een optie voor een extra jaar.

Jorginho wordt dinsdag op het trainingscomplex van Arsenal verwacht om zijn medische keuring te ondergaan. Chelsea hoopt op Deadline Day Jorginho nog te vervangen door Enzo Fernández aan te trekken. Hoewel er nog geen akkoord met Benfica is bereikt, hebben The Blues er vertrouwen in dat er wordt ingestemd met het bod van 120 miljoen euro.

In 2018 verruilde Jorginho SSC Napoli voor zestig miljoen euro voor Chelsea. Hij kwam 123 keer in actie voor de Londense club. Daarin scoorde hij 29 keer en was hij negen keer aangever.