Het spel is op de wagen: Amrabat verschijnt niet op training Fiorentina

Het spel is op de wagen: Amrabat verschijnt niet op training Fiorentina

31-01-2023 12:44 Laatste update: 13:30
42

FC Barcelona doet er op Deadline Day alles aan om Sofyan Amrabat te halen. De middenvelder van Fiorentina heeft vanwege de transferperikelen dinsdag niét getraind in Italië.

Barcelona probeert Amrabat te huren, eventueel met een optie tot koop. Het eerste voorstel is door Fiorentina afgewezen. Door de onzekerheid over zijn toekomst heeft Amrabat dinsdag niet meegetraind, tot irritatie van de Fiorentina-leiding. Hij zou de stap naar Barcelona dolgraag willen maken, melden Spaanse media.

Barcelona heeft nog tot dinsdag 31 januari 23.59 uur om Amrabat binnen te halen. Via diverse media lekte maandagavond uit dat de Spaanse club een last minute-poging gaat doen om de oud-speler van FC Utrecht en Feyenoord binnen te halen. Of dat ook gaat gebeuren, is op dit moment allesbehalve zeker.

In Spaanse en Italiaanse media gaan bedragen rond van rond de veertig miljoen euro. Dat zou de hoogte van de optie tot koop zijn. Amrabat speelde zich nadrukkelijk in de kijker tijdens het WK in Qatar, waar de oud-speler van FC Utrecht, Feyenoord, Club Brugge en Hellas Verona vierde werd met Marokko.

Amrabat ligt nog anderhalf jaar vast bij Fiorentina, dat tweeënhalf jaar geleden een slordige twintig miljoen euro voor hem neertelde.