'PSV bereikt akkoord met Dortmund: Hazard definitief naar Eindhoven'

'PSV bereikt akkoord met Dortmund: Hazard definitief naar Eindhoven'

31-01-2023 12:38 Laatste update: 12:53
115

PSV gaat zich definitief versterken met Thorgan Hazard. De Belgische aanvaller komt op huurbasis naar de Eredivisie, meldt het Eindhovens Dagblad.

PSV neemt hem tijdelijk over van Borussia Dortmund, waar Hazard niet langer op veel speeltijd kon rekenen. Maandag werd al gemeld dat PSV hard bezig is om de 47-voudig Rode Duivel te strikken en dat is nu definitief gelukt. De Nederlandse topclub beschikt niet over een koopoptie, meldt het Duitse Sport1. Ook VI stelt dat er 'naar alle waarschijnlijkheid' geen optie tot koop is.

Voor PSV komt een einde aan een moeizame zoektocht na het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke. De Eindhovenaren grepen naast Viktor Tsygankov en Arnaut Danjuma, terwijl ook een bod op Kamaldeen Sulemana niet toereikend bleek. Met Adnan Januzaj is naast Hazard nog wel een andere Belg in beeld. Of Januzaj nog neerstrijkt in het Philips Stadion, is evenwel de vraag. PSV huurde eerder al spits Fábio Silva van Wolverhampton Wanderers.

Hazard wilde graag naar Eindhoven, zodat hij dichter bij zijn familie kan gaan wonen. De 29-jarige creatieve linksbuiten kwam dit seizoen tot veertien Bundesliga-optredens, maar stond slechts twee keer in de basis. Zodra de medische keuring is afgerond, zet hij zijn handtekening.

Naast Hazard is ook Patrick van Aanholt hard op weg naar PSV. De linksback is de vervanger van Philipp Max, die is verhuurd aan Eintracht Frankfurt.