PSV presenteert Hazard en eindigt moeizame zoektocht naar vleugelaanvallers

PSV presenteert Hazard en eindigt moeizame zoektocht naar vleugelaanvallers

31-01-2023 20:31 Laatste update: 21:22
147

Het is officieel: PSV heeft Thorgan Hazard binnen. De Belgische vleugelaanvaller komt op huurbasis van Borussia Dortmund, zonder optie tot koop.

PSV en Dortmund hebben de huurdeal inmiddels bekrachtigd. Hazard is na de van Galatasaray overgekomen Patrick van Aanholt de tweede Deadline Day-versterking in Eindhoven. Hij stapte dinsdag in de auto vanuit Duitsland. De medische keuring leverde geen problemen op.

Hazard laat in gesprek met de clubkanalen weten blij te zijn met zijn overstap. "Het is een prachtige club met een prachtig shirt. PSV doet nog mee in de competitie, de beker en in Europa. Ik kijk enorm uit naar de grote wedstrijden." Marcel Brands doet ook zijn zegje. "Thorgan is een veelzijdige speler en hij kan op meerdere posities uit de voeten. Daarnaast heeft hij veel internationale ervaring."  

Dortmund betaalde in 2019 ruim 25 miljoen voor Hazard, die overkwam van Borussia Mönchengladbach, maar beleefde de laatste jaren nog maar weinig plezier aan hem. Dit seizoen produceerde de 29-jarige broer van Eden Hazard (Real Madrid) geen enkele goal of assist in veertien competitiewedstrijden. Op het WK kwam hij in twee van de drie groepsduels in actie voor België.

Voor PSV markeert de komst van Hazard het einde van een wekenlange zoektocht naar vervanger(s) voor Cody Gakpo en Noni Madueke, die naar respectievelijk Liverpool en Chelsea vertrokken voor in totaal 80 tot 90 miljoen euro. Arnaut Danjuma, Viktor Tsygankov, Kamaldeen Sulemana, Anthony Elanga, Bryan Gil en Adnan Januzaj werden genoemd, maar kwamen om uiteenlopende redenen niet.