'België bereikt akkoord: Bosz niet de nieuwe bondscoach van Rode Duivels'

'België bereikt akkoord: Bosz niet de nieuwe bondscoach van Rode Duivels'

31-01-2023 15:08
27

Domenico Tedesco wordt zo goed als zeker de nieuwe bondscoach van de Rode Duivels. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De Belgische voetbalbond verkiest de pas 37-jarige Duitser boven Peter Bosz. De twee stonden samen op de shortlist.

Volgens de Belgische krant heeft Tedesco ingestemd met een contract. De Belgische bondstop reisde maandag naar Duitsland om de laatste plooien glad te strijken. De voormalig trainer van Schalke 04 en RB Leipzig tekent een contract tot en met het WK 2026.

Tedesco zou 'bijna alle vakjes afvinken'. Hij is datagericht, staat voor energiek voetbal en heet een uitstekende people manager te zijn. Alleen zijn palmares is nog aardig leeg met slechts één Duitse beker. Verwacht wordt dat de Duitser zijn vaste assistent Andreas Hinkel (40) en keeperstrainer Max Urwantschky (41) meeneemt. Ze werkten al samen bij Spartak Moskou (2019-21) en RB Leipzig (2021-22).

Tedesco is de opvolger van Roberto Martínez. De Spanjaard vertrok na het teleurstellend verlopen WK in Qatar, waar de Rode Duivels al in de groepsfase sneuvelden. Hij werd inmiddels aangesteld als nieuwe keuzeheer van Portugal.