NAC stuurt overdonderde aanvoerder weg: Niemand zag dit aankomen

NAC stuurt overdonderde aanvoerder weg: "Niemand zag dit aankomen"

31 januari - 15:16 Laatste update: 15:57
87

Peter Hyballa neemt geen halve maatregelen: deze week begon de Duitse trainer aan zijn tweede dienstverband bij NAC Breda en daarin zal Alex Plat géén rol spelen. De aanvoerder is tot zijn eigen verbazing niet meer welkom op de training.

Plat (24) kwam afgelopen zomer over van FC Volendam en kreeg de aanvoerdersband om zijn arm, maar Hyballa ziet het niet in hem zitten. Op de laatste dag van de transferperiode mag de verdedigende middenvelder nog vertrekken. Overigens zou Hyballa de beslissing niet alleen hebben genomen: Plat kreeg de harde boodschap van commissaris Pierre van Hooijdonk en technisch directeur Peter Maas.

Plat is compleet van zijn sokken geblazen. "Wat moet je zeggen?", reageert Plat tegenover NH Nieuws. NAC wil doorselecteren, maar over het hoe en waarom tast hij in het duister. "Niemand zag dit aankomen. Jammer dat het zo afloopt."

De transfermarkt sluit dinsdagavond om middernacht, dus Plat moet haast maken als hij nog een nieuwe club wil vinden. "Het is allemaal leuk en aardig, maar ik heb tegen ze gezegd dat ik niet wegga om het weggaan. Mijn gevoel bij de nieuwe club moet goed zijn. Ik denk alleen dat iedere club zijn spelers nu al binnen heeft. Dit is te laat voor mij." Een alternatieve route is dat Plat zijn contract bij NAC laat ontbinden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s