Union laat Isco-deal op laatste moment klappen: 'Grenzen overschreden'

Union laat Isco-deal op laatste moment klappen: 'Grenzen overschreden'

31-01-2023 15:46 Laatste update: 15:55
42

Union Berlin heeft een streep moeten zetten door de stunttransfer van Isco. Dat bevestigt de Bundesliga-club. De Spaanse spelmaker kwam op het laatste moment met nieuwe voorwaarden.

Union Berlin leek verrassend aan de haal te gaan met de transfervrije Isco, die onlangs zijn contract bij Sevilla liet ontbinden. Voor de dertigjarige spelmaker lag een verbintenis tot medio 2024 klaar, met de optie voor nog een seizoen. 'Het is ongelooflijk, maar waar: Isco gaat naar UNION', schreef onder meer Sky Sport vol verbazing maandagavond. Nu is er echter een kink in de kabel gekomen.

Isco was al in Berlijn en legde met succes de medische keuring af, maar het kamp van de 38-voudig Spaans international zou 'de voorwaarden van de deal hebben veranderd ten opzichte van de eerste gesprekken', meldt BILD. "We hadden Isco graag bij ons gezien, maar we hebben onze grenzen", stelt Union-directeur Oliver Ruhnert in een verklaring. "Die werden vandaag overschreden ten opzichte van de eerdere afspraken. Daardoor gaat de transfer niet door."

Union Berlin neemt het in februari op tegen Ajax in de Europa League. De Amsterdammers hoeven dus geen rekening meer te houden met de voormalig speler van Real Madrid.