FC Groningen presenteert weer Scandinaviër: 'Kan direct van waarde zijn'

FC Groningen presenteert weer Scandinaviër: 'Kan direct van waarde zijn'

31 januari - 17:11 Laatste update: 21:13
43

Oliver Antman is de vijfde winterse versterking van FC Groningen. De 21-jarige aanvaller komt op huurbasis over van FC Nordsjaelland. In de zomer kan de Trots van het Noorden hem definitief inlijven.

Antman is een rechtsbuiten, die ook als spits of middenvelder uit de voeten kan. De tweevoudig international van Finland speelde sinds 2018 bij Nordsjaelland. Voor de koploper van Denemarken scoorde hij dit seizoen tweemaal in zestien competitiewedstrijden.

"Oliver staat al vanaf oktober vorig jaar bovenaan op onze wensenlijst als het gaat om aanvallende versterkingen", reageert technisch manager Mark-Jan Fledderus van Groningen. "In de afgelopen maanden was een overgang naar Groningen om verschillende redenen steeds niet haalbaar. Door aanhoudend te blijven informeren en doorlopend onze interesse in Oliver kenbaar te maken bij zijn club, de speler zelf en zijn management ontstond er afgelopen zondag alsnog een opening."

Antman moet een directe versterking zijn voor de geplaagde ploeg van trainer Dennis van der Ree. "Oliver is een veelzijdige aanvaller met snelheid en diepte in zijn spel. Hij is bovendien sterk in één tegen één acties. Oliver kan op diverse posities voorin goed uit de voeten en wij denken dat hij direct van waarde kan zijn voor het team. Wij zijn heel blij dat we Oliver naar FC Groningen hebben kunnen halen en wensen hem heel veel succes."

Groningen is deze transferperiode fanatiek in Scandinavië aan het scouten. De Tsjech Matej Chalus kwam over van Malmö FF, terwijl de hekkensluiter van de Eredivisie ook de Deen Mats Bech Sorensen, Zweed Aimar Sher en Noor Johan Hove naar Groningen haalde.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie