'Feyenoord dreigde aanvoerder Kökcü nog kwijt te raken aan Benfica'

'Feyenoord dreigde aanvoerder Kökcü nog kwijt te raken aan Benfica'

31 januari - 17:55 Laatste update: 21:13
96

Feyenoord dreigde de afgelopen dagen nog even Orkun Kökcü kwijt te raken. De 22-jarige aanvoerder was in beeld bij Benfica als opvolger van Enzo Fernández, meldt Voetbal International. Hij zal nu echter niet meer vertrekken.

Chelsea maakt sinds het WK jacht op Fernández, die zich tot wereldkampioen kroonde met Argentinië. Benfica toonde zich echter een stugge onderhandelingspartner. Toch hield de Portugese topclub wel rekening met een transfer van de 22-jarige middenvelder. Volgens VI stond Benfica klaar om door te pakken voor Kökcü, van wie trainer Roger Schmidt zeer gecharmeerd is.

De beleidsbepalers van Benfica spraken geregeld informeel met die van Feyenoord, klinkt het. Tot een officieel bod kwam het desondanks niet, omdat eerst Fernández verkocht moest worden. Als de Argentijn naar Londen was vertrokken voor naar verluidt meer dan honderd miljoen euro, dan hadden de Portugezen zonder problemen Kökcü kunnen oppikken. Het weekblad benadrukt dat de Rotterdammers niet in staat zijn om een megabod te weigeren.

'Tot maandagavond waren er nog ontwikkelingen. Benfica wachtte op Chelsea, Kökçü op Benfica', schrijft VI. Inmiddels weet Benfica echter dat het niet meer hoeft aan te kloppen bij Feyenoord, dat zijn aanvoerder en steunpilaar niet graag ziet vertrekken temidden van de titelrace. Ook Kökcü lijkt zijn club niet meer last minute in de steek te willen laten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie