Cambuur heeft beet en haalt spits die ADO twee miljoen euro opleverde in huis

Cambuur heeft beet en haalt spits die ADO twee miljoen euro opleverde in huis

31 januari - 18:14 Laatste update: 21:13
21

SC Cambuur heeft zijn gewenste spits binnen. Björn Johnsen, die in Nederland al speelde voor ADO Den Haag en AZ, tekent voor een half jaar in Leeuwarden.

Cambuur wilde graag nog een spits toevoegen aan zijn selectie. Dat is nu gelukt. Cambuur betaalt geen transfersom voor Johnsen, omdat hij na zijn vertrek bij MLS-club CF Montréal zonder club zat. De Noorse spits moet Cambuur met zijn doelpunten in de Eredivisie zien te houden. De Friezen staan nu zeventiende, wat aan het einde van het seizoen degradatie zou betekenen.

In gesprek met de clubkanalen reageert technisch manager Foeke Booy verheugd op de komst van Johnsen. "Björn is hier een paar dagen geweest voor meerdere testen en om mee te trainen met de eerste selectie. Hij heeft hierbij laten zien, ondanks een gering aantal speelminuten in de afgelopen tijd, topfit te zijn. Hiermee hebben we na het vertrek van Tom Boere de spitspositie weer ingevuld."

Johnsen is geen onbekende voor de Eredivisie. In het seizoen 2017/18 maakte hij furore bij ADO met negentien competitiegoals. Het bezorgde hem een transfer van ruim twee miljoen naar AZ, maar in Alkmaar kwam de aanvaller nooit uit de verf.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie