Gorter geeft Schreuder trap na: 'Als je na één duel al geslachtofferd wordt...'

Gorter geeft Schreuder trap na: 'Als je na één duel al geslachtofferd wordt...'

31 januari - 21:51 Laatste update: 22:07
98

Jay Gorter vindt dat hij onder voormalig Ajax-trainer Alfred Schreuder niet de kans heeft gekregen om zich in de basis te knokken. De keeper werd na het duel in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV niet meer opgesteld.

Daardoor wist de 22-jarige dat hij dit seizoen geen perspectief zou hebben bij de hoofdmacht van Ajax. "Ik heb een gesprek gehad met de trainer waarin hij eigenlijk alleen aangaf dat hij nog niet wist wat hij zou doen. Vervolgens zette hij mij op de bank. Ik was het er niet mee eens", begint hij bij ESPN.

"Ik had het gevoel dat ik geen kans heb gekregen. Het was voor mij duidelijk dat ik ergens anders speelminuten wilde maken. Als je na één wedstrijd al geslachtofferd wordt is dat vrij duidelijk." Dinsdag werd bekend dat Gorter verhuurd wordt aan Aberdeen FC. Daarvoor verlengde hij zijn contract in Amsterdam nog tot 2026. 

Gorter benadrukt dat hij in de zomer hoopt terug te keren bij Ajax. "Ik wilde alleen tijdelijk vertrekken. Ajax heeft heel veel vertrouwen in mij. Of ik volgend jaar de concurrentie met Rulli aan ga? Ik denk het wel, maar dat zie ik dan wel. Ik ben nu hier."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie