Groningen rondt verrassende move af: 'Kan van waarde zijn in degradatiestrijd'

Groningen rondt verrassende move af: 'Kan van waarde zijn in degradatiestrijd'

31 januari - 21:55 Laatste update: 21:56
48

FC Groningen heeft Elvis Manu definitief binnen. De Trots van het Noorden gaat de Nederlandse aanvaller het komende half jaar huren. Manu moet Groningen gaan behoeden voor degradatie.

Manu staat onder contract bij het Bulgaarse Botev Plovdiv. Groningen heeft dus kunnen regelen dat de buitenspeler voor een half jaar terugkeert naar Nederland. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus geeft tekst en uitleg over de huurdeal. "Elvis is een speler die al veel heeft meegemaakt in zijn carrière en hij had de wens om Nederland nog eens te laten zien wat hij in zijn mars heeft", zegt hij tegen de clubkanalen.

"Wij denken dat Elvis ons snelheid, power maar ook een zekere onvoorspelbaarheid kan brengen", gaat Fledderus verder. "Daarnaast is hij een speler die eigenlijk overal onder alle omstandigheden zijn doelpunten heeft gemaakt. Wij denken daarom dat Elvis direct van waarde kan zijn om ons te helpen in onze degradatiestrijd. Wij wensen hem veel succes."

De 29-jarige Manu is afkomstig uit de jeugd van Feyenoord, de club waar hij ook doorbrak. Via SC Cambuur en een omzwerving in Engeland kwam hij zes jaar geleden bij Go Ahead Eagles terecht. Manu wist de Deventenaren echter niet te behoeden voor degradatie. In Bulgarije was Manu aan een goed seizoen bezig. In veertien duels scoorde hij zeven keer en gaf hij vier assists.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie